سلامت

مضرات مایونز

۱۰ مهمترین عوارض سس مایونز برای سلامتی

۱۰ مهمترین عوارض سس مایونز برای سلامتی

سس مایونز موجود در بازار، معمولا از چربی‌های ناسالم تهیه شده و ارزش تغذیه‌ای بسیار پایینی دارد. اکثر انواع مایونز که در فروشگاه‌ها یافت می‌شوند – از جمله مایونز کم چرب و کم کالری – می‌توانند تاثیری منفی بر سلامت شما بگذارند. اگر می‌خواهید از مایونز برای تهیه سس سالاد یا دیپ، تخم مرغ شکم‌پر یا سالاد تن استفاده کنید، با روغن‌های سالم‌تر، سس مایونز خانگی تهیه کنید و از خواصی که این چربی‌های سالم دارند بهره‌مند شوید. در ادامه مهمترین مضرات مایونز برای سلامتی آمده است.

مضرات مایونز

در ادامه مهمترین مضرات مایونز آمده است

۱. چربی‌های امگا۶ زیادی دارد

مایونز تجاری معمولا با روغن دانه سویا، روغن ذرت یا دیگر ترکیب‌های روغن‌های گیاهی که سرشار از امگا۶ هستند تهیه می‌شود. اگرچه اسیدهای چرب امگا۶ برای سلامت انسان ضروری هستند،  اما اکثر مردم امگا۶ بیشتری دریافت می‌کنند تا امگا۳. این نسبت ناسالم، که مایونز تجاری و دیگر خوراکی‌های فرآوری شده در آن نقش دارند، خطر بروز بیماری‌های قلبی، برخی سرطان‌ها، دیابت نوع ۲، پوکی استخوان و اختلالات التهابی و خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید را افزایش می‌دهد. حتی مایونزی که برچسب حاوی روغن زیتون – یک چربی سالم‌تر و با امگا۶ کمتر – دارد نیز مقداری کمی از چربی‌های روغن زیتون را دارد و مقدار بیشتر روغن آن از روغن دانه سویا یا دیگر روغن‌های حاوی امگا۶ بالا می‌آید.

مضرات مایونز

۲: قند فراوانی دارد

مایونز معمولی، در هر قاشق غذاخوری، ۱ گرم قند دارد که اگر مصرف خود را به همان ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری محدود کنید،  خیلی بالا نیست. به هر حال، اگر فکر می‌کنید که با انتخاب مایونز کم‌چرب یا فاقد چربی، انتخاب سالم‌تری کرده‌اید، بیشتر فکر کنید. مایونز کم‌چرب دارای مضراتی مانند قند افزودنی بالا – بیش از ۴ گرم در هر قاشق غذاخوری – است که برابر یک قاشق چایخوری قند در هر قاشق غذاخوری مایونز است. اگر می‌خواهید سالم‌تر بخورید و سطح قند خون خود را تنظیم کنید، مایونز، به ویژه نوع کم‌چرب آن، انتخاب خوبی نیست.

۳. مواد تشکیل دهنده آن مصنوعی است

مایونز تجاری، علاوه بر داشتن امگا۶ عامل التهاب و قند افزودنی، حاوی مواد تشکیل دهنده مصنوعی مانند نگهدارنده‌ها، مواد افزودنی و مونو سدیم گلوتامات یا MSG است. مایونز خانگی تازه می‌تواند حداکثر یک هفته در یخچال بماند اما مایونز تجاری، تا یک ماه ماندگاری دارد. مواد شیمیایی و فرآوری شده که به مایونز اضافه می‌شوند معمولا بی‌خطر هستند اما برخی افراد با مصرف خوراکی‌های حاوی این مواد به عوارضی مانند سردرد، تهوع و ضعف دچار می‌شوند.

 

۴. خطر عفونت برای زنان باردار دارد

زنان باردار به دلیل ضعف سیستم ایمنی بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری های عفونی هستند و مصرف مواد غذایی که امکان دارد عفونت و باکتری را به آنان انتقال دهد بسیار خطرناک است. سس مایونز یکی از این خوراکی هاست چون عموما حاوی تخم مرغ نیم پخته یا کاملا خام است و تخم مرغ خام می تواند حاوی باکتری عفونت باشد که منجر به مسمومیت شدید غذایی شود.

۵. گاهی مسمومیت سالمونلا به همراه دارد

سالمونلا عامل یکی از شایع‌ترین مسمومیت‌های غذایی می‌باشد. سالمونلا می‌تواند تخمدان‌های پرنده را آلوده کند و قبل از تخم گذاردن پرنده، وارد تخم‌مرغ شود یا اینکه به هنگام تخم گذاردن پرنده، به پوسته تخم مرغ نفوذ کند. سالمونلا با پختن غذا از بین می‌رود ولی غذاهایی که حاوی تخم‌مرغ خام هستند مانند سس مایونز مشکل‌ساز خواهند بود.

۶. جلوی اشتهای کودکان را می گیرد.

کودکان معمولا علاقه بسیار زیادی به انواع سس مخصوصا سس مایونز دارند . اما باید بدانید این سس مواد شیمیایی و چربی بسیار بالایی دارد و احساس سیری کاذب برای کودکان به همراه دارد. به این صورت که کودکان پس از مصرف چربی بد این سس دیگر تمایلی به غذا خوردنندارند و اشتهای خود را کاملا از دست می دهند و از طریف خطر چاقی در بزرگسالی هم برایشان به همراه دارد.

۷. باعث جوش و آکنه پوستی می شود

افرادی که مستعد جوش و آکنه هستند باید همیشه از چربی های مضر دوری کنند. سس مایونز باعث تجمع چربی غیر مفید در پوست می شود، منافذ پوست را میبندد و عامل جوش زدن  آکنه است.

۸. باعث ایجاد مشکلات شدید قلب می شود

زندگی ماشینی امروز غذاهای فست فودی را به ارمغان آورده و لازمه غذاهای فست فودی هم استفاده از سس های چرب و مضر مثل مایونز است. مصرف مداوم و زیاد سس مایونز باعث بسته شدن رگهای خونی و افزایش احتمال ابتلا به حمله قلبی می شود.

۹. عامل ایجاد سنگ صفرا است

شاید برایتان جالب باشد بدانید بیشتر افرادی که از مشکل سنگ صفرا رنج میبرند و هیچ سابقه ژنتیکی ندارند در طول زندگی خود مدام سس مایونز مصرف کرده اند. این سس باعث تجمع مواد اضافی و مصنوعی و در نتیجه تشکیل سنگ در کیسه صفرا می شود.

۱۰. باعث بروز انواع آلرژی می شود

مواد نگهدارنده و طعم دهنده به سس مایونز برای بسیاری از افراد ایجاد حساسیت و آلرژی می کند و در بسیاری از افراد منجر به بروز معده درد شدید و اسهال و استفراغ می شود.

مایونز خانگی سالم

برای جلوگیری از مضرات مایونز تجاری برای سلامتی، با روغن‌های سالم‌تر و بدون قند و مواد مصنوعی، سس مایونز را در منزل تهیه کنید. سس مایونز کلاسیک، حاوی زرده تخم مرغ، روغن، آبلیمو یا سرکه و ادویه است. از روغن آووکادو، روغن زیتون یا روغن مغز ماکادمیا استفاده کنید تا مصرف امگا۶ را کاهش داده و چربی های تک غیر اشباع بیشتر که برای سلامتی قلب مفید هستند را دریافت کنید. پستو، گوجه فرنگی که در آفتاب خشک شده، سیر، سس تند یا پودر کاری را به آن اضافه کنید تا نوع خوشمزه‌تری از مایونز سالم تهیه کرده باشید.

به این پست رای بدهید

۰%

امتیاز کاربران: اولین نفر باشید!
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن